Activiteiten


Opkomsten

Elke maandagavond houden wij onze opkomst in Leiden, op “de Hopper”, het clubhuis van de Scoutinggroep Sint Jozef. De opkomst zelf begint om 20:00 uur en duurt tot 22:00 uur, hoewel veel leden na afloop vaak nog blijven plakken voor een gezellige naborrel. Voorafgaand aan de opkomst kookt er vaak een groepje samen voor het avondeten, maar dit is zeker niet verplicht. Als je liever thuis eet, is dat ook prima!

Tijdens een opkomst doen we van alles! Van het versieren van een sjoelbak tot het spelen van een levend murder mystery. Meestal vinden onze activiteiten plaats op of rond het clubgebouw, maar af en toe organiseren we iets waarvoor je de stad in moet. Denk hierbij aan levend monopoly door heel Leiden of aan het spelen van jachtseizoen door Leiden.

Kampen

Elk jaar gaat de Sleutelstam op kamp. We hebben zowel een weekendkamp als een zomerkamp. Deze kampen worden georganiseerd door onze kampcommissies. Het verschilt dus elk jaar waar we heen gaan want dat bepalen de leden zelf!

Weekendkamp

Onze weekendkampen zijn meestal in de maanden februari of maart. Hierbij gaan we ergens in Nederland of net over de grens op kamp! Zo hebben we kampen gehad in Nijmegen, Delft en Antwerpen.

Zomerkamp

Onze zomerkampen zijn eigenlijk altijd ergens in de zomervakantie. De exacte datum word elk jaar opnieuw bepaald maar er wordt eigenlijk altijd wel rekening gehouden met eventuele zomerkampen waar onze leden als Leiding bij zijn. Waar we heen gaan kan verschillen, al gaan we meestal wel naar het buitenland. Zo hebben we een kamp gehad waarbij we op rondreis door de Balkan gingen. Maar soms hebben we ook gewoon zomerkamp in Nederland. Het hangt er net vanaf hoe bont de zomerkamp commissie het maakt!

Activiteiten Studentenscouting Nederland

Als lidvereniging van Studentenscouting Nederland zijn onze leden ook te vinden op evenementen van Studentenscouting Nederland. Elk jaar zijn onze leden te vinden op het Studentenstammen Weekend (SSW). Tijdens dit weekend gaan we op kamp met alle studentenstammen van Nederland. We hebben ook elk jaar een gala met alle studentenstammen, en hier zijn onze leden ook regelmatig te vinden.

We hebben ook vaak gezamenlijke opkomsten met andere stammen. Zo hebben we regelmatig een opkomst met de Delftsche Zwervers uit Delft of de U.F.O-Stam uit Utrecht!