Studentenscouting


Wat is studentenscouting?

Eigenlijk precies wat de naam suggereert. Studentenscouting is gericht op scouts die studeren en graag bij een vereniging willen die perfect aansluit op hun interesses. Studentenscouting is inmiddels te vinden in de meeste studentensteden.

De Sleutelstam doet veel samen met andere studentenstammen. Zo zijn we regelmatig te vinden in Delft of Utrecht om daar een opkomst mee te draaien. Ook zijn we elk jaar te vinden op het Studentenstammen weekend en het Studentenscouting gala, georganiseerd door Studentenscouting Nederland!

Ga je niet in Leiden studeren? Kijk dan hieronder of er al een studentenstam in jouw stad zit. Of kijk op de website van Studentenscouting Nederland!

Arnhem (Trolleystam)

De Trolleystam staat bekend om zijn zeer enthousiaste en hechte groep scouts! Wij hebben om de week op dinsdagen toffe opkomsten op onze blokhut. In de andere weken zijn wij te vinden bij onze stamkroeg in het centrum van Arnhem onder het genot van een lekker hapje en drankje!

Meer over de Trolleystam? Check: Hier

Delft (Delftsche Zwervers)

De Delftsche Zwervers is de oudste Nederlandse studentenstam. Ze bestaan al meer dan 100 jaar! Zo zijn er regelmatig spelavonden wanneer Dungeons & Dragons of Jackbox worden gespeeld. Maar uit hun gehele geschiedenis aan opkomsten blijft vuurspuwen de favoriet van deze studentenstam!

Meer over de Delftsche Zwervers? Check: Hier

Eindhoven (LEDStam)

De LEDStam maakt het gezegde “Eindhoven de gekste” waar. Zo hebben zij bij code rood van het KNMI met een gepionierde constructie en een zeil gewoon rond het kampvuur gezeten. En hebben ze voor een mystery activity een paar honderd kilometer door heel Nederland gereden. Niets is te gek voor de LEDStam!

Meer over de LEDStam? Check: Hier

Enschede (Radix)

Radix is Latijn voor stam, maar ook voor wortel. Daarom vind je bij Radix, naast heel veel scouting, ook wel eens een langvormige oranje groente in je slaapzak. De ene week is er een opkomst, zoals een midwinterbarbecue. De andere week wordt er aan het hok geklust. Bonus: het gebouw ligt praktisch op de campus!

Meer over Radix? Check: Hier

Groningen (Martinistam)

De opkomsten van de Martinistam zijn altijd in het centrum (of net daarbuiten!). Suppen door de grachten in de binnenstad, een quiz in één van de vele kroegen of apenkooien met een andere studentenvereniging? Dat er niets boven Groningen gaat, bewijst de Martinistam keer op keer!

Meer over de Martinistam? Check: Hier

Maastricht (MOSA Stam)

In Maastricht is de MOSA Stam de enige Engelstalige studentenstam van Nederland. Ze zijn Engelstalig vanwege de vele internationale scouts in Maastricht. Dit belemmert ze niet om wel mee te doen aan alle leuke Studentenscouting Nederland activiteiten. Kom bij ze op bezoek om te kijken hoe gezellig ze zijn en de internationale sfeer mee te krijgen!

Meer over de MOSA Stam? Check: Hier

Nijmegen (NovioMagusStam)

Het gebouw van de NovioMaguStam staat op een heuvel aan de rand van de stad. Als die beklommen is, wordt er samen gegeten. Daarna begint de opkomst, die vaak wordt afgesloten met een kampvuur. De favoriete activiteiten van de NovioMaguStam? Lasergamen en tamponzeeslag staan bovenaan!

Meer over de NovioMaguStam? Check: Hier

Tilburg (Kruikenstam)

De Kruikenstam bevindt zich in het altijd gezellige Tilburg. Eens per twee weken hebben we op dinsdagavond een opkomst. Deze opkomst wordt georganiseerd door een van de leden en daardoor doen we veel verschillende dingen.

Meer over de Trolleystam? Check: Hier

Utrecht (U.F.O.-Stam)

Ook in het midden van Nederland vind je een gezellige Studentenstam. Lekker centraal, maar wel ontzettend gezellig. Actieve opkomsten wisselen ze af met leuke borrels. Ze spelen leuke spellen in de mooie binnenstad van Utrecht, maar ook buiten Utrecht een tweedaagse hike lopen of een dagje naar Walibi gaan zijn zeker mogelijk. Wat ze ook doen, bij de U.F.O.-Stam is het in ieder geval altijd buitenaards gezellig!

Meer over de U.F.O.-Stam? Check: Hier

Leeuwarden (Luwtstam)

De jongste vereniging van Leeuwarden is gehuisvest in de blokhut van een waterscoutinggroep. Naast de reguliere opkomsten kun je hier dus ook het water op: het beste van twee werelden!

Meer over de Luwt stam? Check: Hier

Wageningen (Yggdrasilstam)

Koekjes, thee en gezelligheid zijn onmisbare ingrediënten voor een opkomst bij de Yggdrasilstam. Hun opkomsten zijn erg creatief; denk aan het pimpen van je fiets voor real life Mario Kart, een Bob Ross schilderavond of weerwolven van Wakkerdam spelen via WhatsApp.

Meer over de Yggdrasilstam? Check: Hier

Staat jouw stad er niet bij?

Ook als je niet in Leiden studeert ben je bij ons welkom. Maar studentenscouting groeit elk jaar! En die groei is alleen maar mogelijk met enthousiastelingen in de verschillende studentensteden. Wij brengen jullie graag per stad samen. Studeer je dus in een stad zonder studentenscouting? Laat dan je gegevens achter in dit formulier, en dan zal Studentenscouting Nederland je verder helpen!