Studentenscouting?


Wat is studentenscouting?

Eigenlijk precies wat de naam suggereert. Studentenscouting is gericht op scouts die studeren en graag bij een vereniging willen die perfect aansluit op hun interesses. Het is inmiddels al te vinden in acht verschillende steden, en de verenigingen zijn ook actief op landelijke evenementen. Aangezien de activiteiten meestal doordeweeks zijn, is dit makkelijk te combineren met een lidmaatschap bij een andere groep.

Delft (Delftsche Zwervers)

De Delftsche Zwervers is de oudste Nederlandse studentenstam. Ze bestaan al meer dan 100 jaar! Zo zijn er regelmatig spelavonden wanneer Dungeons & Dragons of Jackbox worden gespeeld. Maar uit hun gehele geschiedenis aan opkomsten blijft vuurspuwen de favoriet van deze studentenstam!

Meer over de Delftsche Zwervers? Check: Hier

Eindhoven (LEDStam)

De LEDStam maakt het gezegde “Eindhoven de gekste” waar. Zo hebben zij bij code rood van het KNMI met een gepionierde constructie en een zeil gewoon rond het kampvuur gezeten. En hebben ze voor een mystery activity een paar honderd kilometer door heel Nederland gereden. Niets is te gek voor de LEDStam!

Meer over de LEDStam? Check: Hier

Enschede (Radix)

Radix is Latijn voor stam, maar ook voor wortel. Daarom vind je bij Radix, naast heel veel scouting, ook wel eens een langvormige oranje groente in je slaapzak. De ene week is er een opkomst, zoals een midwinterbarbecue. De andere week wordt er aan het hok geklust. Bonus: het gebouw ligt praktisch op de campus!

Meer over Radix? Check: Hier

Groningen (Martini)

De opkomsten van de Martinistam zijn altijd in het centrum (of net daarbuiten!). Suppen door de grachten in de binnenstad, een quiz in één van de vele kroegen of apenkooien met een andere studentenvereniging? Dat er niets boven Groningen gaat, bewijst de Martinistam keer op keer!

Meer over de Martinistam? Check: Hier

Nijmegen (Noviomagus)

Het gebouw van de NovioMaguStam staat op een heuvel aan de rand van de stad. Als die beklommen is, wordt er samen gegeten. Daarna begint de opkomst, die vaak wordt afgesloten met een kampvuur. De favoriete activiteiten van de NovioMagustam? Lasergamen en tamponzeeslag staan bovenaan!

Meer over de NovioMaguStam? Check: Hier

Utrecht (U.F.O.-Stam)

Ook in het midden van Nederland vind je een gezellige Studentenstam. Lekker centraal, maar wel ontzettend gezellig. Actieve opkomsten wisselen ze af met leuke borrels. Ze spelen leuke spellen in de mooie binnenstad van Utrecht, maar ook buiten Utrecht een tweedaagse hike lopen of een dagje naar Walibi gaan zijn zeker mogelijk. Wat ze ook doen, bij de U.F.O.-Stam is het in ieder geval altijd buitenaards gezellig!

Meer over de U.F.O.-Stam? Check: Hier

Leeuwarden (Luwt)

De jongste vereniging van Leeuwarden is gehuisvest in de blokhut van een waterscoutinggroep. Naast de reguliere opkomsten kun je hier dus ook het water op: het beste van twee werelden!

Meer over de Luwt stam? Check: Hier

Wageningen (Yggdrasil)

Koekjes, thee en gezelligheid zijn onmisbare ingrediënten voor een opkomst bij de Yggdrasilstam. Hun opkomsten zijn erg creatief; denk aan het pimpen van je fiets voor real life Mario Kart, een Bob Ross schilderavond of weerwolven van Wakkerdam spelen via WhatsApp.

Meer over de Yggdrasilstam? Check: Hier

Staat jouw stad er niet bij?

Niet getreurd, studentenscouting groeit elk jaar! En die groei is alleen maar mogelijk met enthousiastelingen in de verschillende studentensteden. Wij brengen jullie graag per stad samen. Studeer je dus in Rotterdam, Tilburg, Maastricht, of een andere studentenstad, en mis je daar een studentenstam? Laat dan je gegevens achter in dit formulier, en wij nemen contact met je op!