Wat doen we?


Opkomsten

Om de week op de maandag hebben wij een opkomst in Leiden, in het clubhuis van de Scoutinggroep Sint Jozef, genaamd “de Hopper”. Wij doen de gekste opkomsten zoals; Kanoën met de studenten-kanovereniging Levitas, Levend monopoly in Leiden en een escape room door ons hele clubhuis heen. De opkomsten beginnen 20:00 uur en eindigen om 22:00 (vaak is er wel nog een groepje dat verder gaat borrelen, maar dit valt niet onder de opkomst).

Borrel..?!

Naast de opkomsten hebben wij ook één keer per maand een Borrel, waarbij we spelletjes spelen onder het genot van een hapje en een drankje. Voordat de opkomsten/borrels beginnen gaan we vaak gezellig met een aantal Sleutelstammers eten in het clubhuis.

Kampen

De Sleutelstam heeft ook jaarlijks een aantal leuke activiteiten zoals; Winterkamp, Zomerkamp, Weekendkamp. Dit zijn allemaal kampen die wordt georganiseerd door de kampcommissies van de Sleutelstam. Als Sleutelstammer kun je in zo’n commissie gaan en een kamp of leuke activiteit organiseren voor de hele groep. Eens per jaar is er ook een studentenstamweekend waarbij niet alleen de Sleutelstam, maar alle studentenstammen aanwezig zijn, zoals de U.F.O. Stam (uit Utrecht), LEDstam (uit Eindhoven) en de Delftsche Zwervers (uit Delft).

Een aantal jaar geleden heeft de zomerkamp-commissie bedacht dat we met een aantal Sleutelstammers in Zweden gingen kanoën en door gingen varen in zweden. Dit was een erg spectaculair zomerkamp, maar we hebben ook met een ander zomerkamp in de achtertuin van één van onze leden overnacht. Dat was een stuk goedkoper en misschien iets minder spectaculair, maar het was minstens zo gezellig!