Google Drive

Uit Sleutelstam Wiki

Gedeelde drives

Geen toegang tot gedeelde drives en bestanden?

Als je geen gedeelde drives ziet van de Sleutelstam of geen toegang hebt tot individuele bestanden die met alle leden zijn gedeeld dan is het emailadres dat we van je hebben waarschijnlijk niet gekoppeld aan je Google account. Als je bijvoorbeeld een hotmail adres gebruikt (en met dit adres bent ingeschreven bij de Sleutelstam) dan weet Google natuurlijk niet automatisch dat pietjepuk@hotmail.com van dezelfde persoon is als pietjepuk@gmail.com (maar een voorbeeld, het maakt niet uit hoeveel de twee emailadressen op elkaar lijken). Voor mensen die hun Gmail adres als primair emailadres gebruiken levert dit dus nooit problemen op aangezien die al gekoppeld zijn aan je Google account.

Dit kan je oplossen door je "niet Gmail" adres toe te voegen aan je Google account als zogenaamd "alternatief emailadres". Hiermee weet Google dat dit emailadres van jou is (en je hebt dan ook voortaan de optie om in te loggen bij Google met dat andere emailadres in plaats van je Gmail adres!). De video hiernaast laat zien hoe je dit moet doen.

Zodra je het emailadres waarmee je bent ingeschreven bij de Sleutelstam hebt toegevoegd als alternatief emailadres krijg je direct toegang tot de gedeelde drives en individuele bestanden die met alle leden zijn gedeeld.

Waarom moet dit zo moeilijk en kunnen we niet gewoon openbaar bestanden delen?

Het is erg belangrijk dat documenten van de Sleutelstam alleen zichtbaar zijn voor haar leden. Op het moment dat iemand de groep verlaat is het niet gewenst dat die persoon nog toegang heeft tot bepaalde bestanden omdat ze openbaar waren gedeeld of omdat iemand handmatig is toegevoegd aan het bestand. Door vast te houden aan de leden@sleutelstam.nl groep voor het delen van bestanden zorgen we ervoor dat oud-leden automatisch toegang verliezen tot alle gedeelde bestanden.