Sleutelstam

Uit Sleutelstam Wiki

De Sleutelstam is een scoutinggroep in Leiden die volledig is gericht op studenten in die regio. In tegenstelling tot reguliere scoutinggroepen heeft de Sleutelstam geen jeugdleden, maar enkel plusscouts. De Sleutelstam heeft door deze constructie het karakter van een scoutinggroep én een studentenvereniging.

Geschiedenis

Een theedoos met het logo was het allereerste bezit van de groep.

Rond 2010 was er een voorganger van de huidige Sleutelstam in oprichting. Deze groep werd helaas redelijk rap opgeheven en stond daarna op non-actief. In september van 2016 is er een bericht in de Scouting Nederland Facebook groep geplaatst, met de vraag of er animo was voor een Leidse Studentenscoutinggroep. Hierop kwamen veel enthousiaste berichten en een klein groepje scouts is begonnen met afspreken. Hierna kwamen er plannen om een bestuur te vormen, een das te ontwerpen en de groep in te schrijven bij Scouting Nederland. Door een berichtje in de @-scout werd de groep bekender en groeide de groep. In de eerste maanden van het bestaan is de groep meerdere keren van opkomstdag gewisseld en was er geen vaste locatie.

De groep werd officieel opgericht op 1 juni 2017 door de benoeming van een bestuur. Sinds oktober 2017 is de opkomstdag vastgezet op maandag en sinds december 2017 is er een vaste locatie: de Hopper van Scouting St. Jozef (Leiden). Sinds de groep op een vaste locatie draait, is zij fors gegroeid. De groep is inmiddels ingeschreven bij Scouting Nederland en is in de zomer van 2018 officieel ingeschreven als vereniging bij de Kamer van Koophandel.